Hrvatski branitelji na hodnji od Vukovara do Dubrovnika

  • Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Hodnja Vukovar - Dubrovnik - naslovna.jpeg
  • Slika
  • Slika

Ministar Medved čestitao im je na još jednom pothvatu kojim pridonose promicanju vrijednosti iz Domovinskog rata, domoljublja i zajedništva, koje ih vode i na ovoj zahtjevnoj hodnji, te im zaželio da budu uspješni kao i do sada

U sklopu projekta pod nazivom “Jedno srce, jedna duša - od Vukovara do Dubrovnika” skupina hrvatskih branitelja treću godinu zaredom provodi hodnju od istoka do juga Hrvatske, a danas su posjetili Ministarstvo hrvatskih branitelja, gdje ih je primio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima.

Čestitao im je na još jednom pothvatu kojim pridonose promicanju vrijednosti iz Domovinskog rata, domoljublja i zajedništva, koje ih vode i na ovoj zahtjevnoj hodnji, te im zaželio da budu uspješni kao i do sada.

Projekt zajedno provode Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i Udruga veterana 104. brigade ZNG Varaždin te Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma, a njihovi predstavnici Mario Dragalić, Nenad Kamenar i Tomislav Basa zahvalili su ministru Medvedu na pruženoj potpori u realizaciji projekta te su mu uručili majicu s oznakama udruga koje sudjeluju u projektu i partnerima.

Kako su istaknuli, uz Ministarstvo hrvatskih branitelja potporu u realizaciji projekta pružaju im i Ministarstvo obrane te Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Grad Varaždin, a podržavaju ih i hrvatski branitelji iz drugih udruga poput Udruge 156. brigade HV-a, koji su suorganizatori ovogodišnje hodnje i čiji su predstavnici predvođeni predsjednikom Stjepanom Kotarcem također dočekali hodače i njihovu pratnju ispred Ministarstva hrvatskih branitelja.

Treću po redu hodnju od istoka do juga Hrvatske započeli su na Dan državnosti, 30. svibnja, od Vukovarskog vodotornja, a završetak se očekuje nakon 33 dana hodnje, 1. srpnja na brdu Srđ kod Dubrovnika.

Tijekom trase duge više od 1.100 kilometara sudionici hodnje i njihova pratnja odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama iz Domovinskog rata kod brojnih spomen-obilježja na putu kojom prolaze pod motom “Da se ne zaboravi”.

 

Pisane vijesti