Ekipa Ministarstva pobijedila na malonogometnom turniru

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Svibanj/Da se ne zaboravi - malonogometni/da se ne zaboravi malonogometni.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Malonogometna ekipa Ministarstva hrvatskih branitelja osvojila je prvo mjesto u konkurenciji veterana te ponijela sa sobom veliki prijelazni pehar koji će dogodine biti čuvan u sjedištu Ministarstva.

U organizaciji Udruge HVIDR-a Slavonski Brod na ŠRC Klasije proteklog vikenda održan je drugi Memorijalni malonogometni turnir „Da se ne zaboravi“. Na turniru je sudjelovalo 17 ekipa, sedam ekipa veterana i deset ekipa seniora, odnosno 200-tinjak igrača iz cijele Hrvatske.

Ovo sportsko natjecanje organizirano je u spomen na pogibiju djece u gradu Slavonskom Brodu za vrijeme Domovinskog rata u svibnju 1992. godine. Turnir je službeno otvorio gradonačelnik Mirko Duspara koji je pozdravio sve prisutne u ime Grada Slavonskog Broda. Tom prilikom istaknuo je kako su zbivanja za vrijeme Domovinskog rata u Slavonskom Brodu neopravdano zanemarena i zaključio kako još uvijek nije kasno da se neke stvari isprave.

Upravo je u svibnju 1992. godine Slavonski Brod proživljavao najteže trenutke u svojoj povijesti. U agresorskim napadima i u eksplozijama topničkih i minobacačkih granata ispaljenih iz Bosne, odnosno u prasku bombi izbačenih iz zrakoplova koji su uzletjeli iz beogradske zračne luke poginulo je 16 osoba od toga šestero djece. Ranjeno je 60 osoba, od čega 30 teško.

Tijekom Domovinskog rata na području Brodsko posavske županije poginulo je 28 djece. Na području bivše općine Slavonski Brod samo u jednoj godini, 1992. čak je 27 djece ubijeno, a 65 ih je ranjeno

Pisane vijesti