Edukativni seminar za ukrajinske psihologe i psihijatre

  • Slika /AM2017/Fotografije/Izaslanstvo_130320173/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja u razdoblju od 12. do 18. ožujka 2017. godine održava se edukativni seminar za ukrajinske psihologe i psihijatre na temu „Hrvatsko iskustvo u radu s braniteljima i stradalnicima rata“.

S obzirom da je Republika Hrvatska u svojoj suvremenoj povijesti proživjela teške i dramatične trenutke braneći svoj suverenitet i teritorijalni integritet u borbi protiv oružane agresije, Ministarstvo hrvatskih branitelja organizira seminar za ukrajinske stručnjake kojim će svojim iskustvom, znanjima i podrškom pomoći pri uspostavljanju učinkovitog sustava skrbi i pružanja psihološke pomoći stradalima u ratu. Kroz ovaj seminar članovi ukrajinske delegacije dobit će uvid u hrvatsko iskustvo u načine pružanja psihološke pomoći i rehabilitacije.

U sklopu prvog dijela posjeta organizirana su izlaganja vezana uz zakonodavni okvir, traženja nestalih osoba, Program obrazovanja i zapošljavanja i suradnju s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Nakon svakog izlaganja izaslanstvo je imalo priliku postaviti pitanja.  

Prije samih izlaganja uvodnu riječ dao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te je tom prilikom izazio dobrodošlicu izaslanstvu i zaželio uspješan rad. Prisutnima se obratio i ukrajinski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Oleksandar Levčenko.
 

Pisane vijesti