Deveti sajam stipendija i visokog obrazovanja

  • Slika
  • Slika

Više od 60 izlagača iz 12 zemalja predstavilo je mogućnosti studiranja.

Institut za razvoj obrazovanja organizira 9. Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati u utorak, 15. listopada 2013. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak, 17. listopada 2013. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Prvi cilj Sajma je omogućiti učenicima, studentima i ostalim zainteresiranima da na jednom mjestu saznaju sve o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i o mogućnostima stipendiranja. Drugi cilj Sajma je otvoriti stručnu raspravu o aktualnim temama obrazovne politike u Hrvatskoj.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Kanada, koja će predstaviti bogat program s izlagačima, gostima govornicima i panel raspravom s uglednim hrvatskim alumnijima kanadskih sveučilišta. Detaljnije informacije o Sajmu dostupne su na portalu www.stipendije.info/hr/sajam i na Facebook grupi "Tražim stipendiju".

Na 9. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja izlagat će više od 60 institucija iz Hrvatske, Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Među izlagačima na Sajmu će biti hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge. Očekuje se više od 10.000 posjetitelja u Zagrebu i Rijeci, koji će moći saznati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.

Sajam će također kroz bogat program predavanja, okruglih stolova i panel diskusija problematizirati goruće teme visokog obrazovanja koje se tiču povezivanja visokog obrazovanja i tržišta rada, razvoja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i cjeloživotnog učenja te internacionalizacije visokog obrazovanja.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma su omogućile potpore brojnih partnera, koji će ujedno biti izlagači na Sajmu: Kanadsko veleposlanstvo (zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zagrebu (glavni partneri), LIDL Hrvatska i PLIVA Hrvatska (prijatelji Sajma), University of Saskatchewan (Kanada) (zlatni sponzor), IELTS - International English Language Testing System (UK) (srebrni sponzor), Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Ministarstvo gospodarstva, Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija (donatori i pokrovitelji).

Najave