Dan sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodni dan nestalih osoba obilježit će se 30. kolovoza u Vukovaru

Slika /Dokumenti 2022/Plakat 2022_page-0001.jpg

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojom nazočnošću pruže potporu obiteljima nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i civila, kao i naporima Ministarstva hrvatskih branitelja u rasvjetljavanju njihove sudbine

Središnje obilježavanje Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnoga dana nestalih osoba održat će se 30. kolovoza u Vukovaru.

Obilježavanje se održava uz potporu i pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Memorijalnoga centra Domovinskoga rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Međunarodnoga odbora Crvenoga križa i Hrvatskog Crvenoga križa.

Organizatori su Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Udruga Vukovarske majke u partnerstvu sa Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata.

Tim povodom Ministarstvo hrvatskih branitelja predstaviti će aktivnosti iz djelokruga rada Uprava za zatočene i nestale usmjerene na pronalazak osoba nestalih u Domovinskom ratu, kao i žrtava Drugog svjetskoga rata i poslijeratnoga razdoblja.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da svojom nazočnošću pruže potporu obiteljima nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i civila, kao i naporima Ministarstva hrvatskih branitelja u rasvjetljavanju njihove sudbine.

Program obilježavanja:

09:00 sati    Odavanje počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz   Domovinskoga rata u Vukovaru
10:00 sati    Sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga
                    rata u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, Samostanka 5
11:30 sati    Središnje obilježavanje Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnoga
                   dana nestalih osoba na Trgu dr. Franje Tuđmana
10:00-17:00 Predstavljanje aktivnosti Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja kod Trga
                    dr. Franje Tuđmana
13:30 sati    Odavanje počasti kod spomen-obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu u Borovu naselju

Poveznica na videospot: https://www.youtube.com/watch?v=1ctxLGe4V4o

Poveznica na plakat: Međunarodni dan nestalih osoba 2022

Pisane vijesti