Čestitka Tigrovima

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/Tigrovi beretka.jpg

U povodu 33. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku Tigrovima

Poštovani hrvatski branitelji, pripadnici 1. gardijske brigade Tigrovi, draga braćo po oružju, dragi prijatelji, 
 
uz pozdrav "Za Hrvatsku kao Tigar" svim Tigrovima čestitam naš dan.
 
Danas se prisjećamo ponosnih trenutaka 1990. godine kada smo se okupili u Rakitju i poslali poruku zajedništva, hrabrosti i odlučnosti mladih momaka iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Povijest naše brigade počela je s vjerom u Hrvatsku, a iz te vjere i snage zajedništva ostvarili smo nezamislivo i naizgled neostvarivo.
 
Sve nas koji smo prije 33 godine došli u Rakitje spojila je ista ljubav prema Domovini koja nas je vodila u teškim godinama Domovinskog rata. Postali smo jedna od najcijenjenih brigada Hrvatske vojske i danas s ponosom svjedočimo da smo nosili našu časnu, pobjedničku crnu beretku i slavno ime Tigrova. 
 
"Za Hrvatsku kao Tigar" bili smo u najtežim danima, a naše geslo nas na jedinstven način povezuje i danas. 
 
Na današnji dan se s ponosom i tugom sjećamo svih naših Tigrova koji su dali svoje živote za slobodu nas i naše Domovine. S nama su u mislima i molitvama i zahvaljujemo im na svim zajedničkim trenucima kojih se zauvijek sjećamo. Zbog njih uvijek njegujmo zajedništvo koje nas je vodilo u najtežim danima. 
 
Jamac hrvatske sigurnosti danas su nove generacije Hrvatske vojske koja je nastala na našim temeljima. Mlade Tigrovi, pripadnici 1. mehanizirane bojne danas nose naše slavne crne beretke s istim žarom u očima kakav smo mi imali prije 33 godine. Neka im na njihovom putu uvijek u mislima budu Tigrovi koji su dali svoje živote pod istim znakom, simbolom pobjede, domoljublja i zajedništva.
 
Dragi Tigrovi, bila mi je čast imati povijesnu priliku biti jedan od Tigrova, biti jedan od vas. 
 
Za Hrvatsku kao Tigar!


Pisane vijesti