Čestitka ministra Medveda Pumama

Slika /Dokumenti 2022/WIL_8982.jfif

Tri desetljeća Puma svijetli je niz najvećih pobjeda, časti i ponosa, koji zauvijek ostaju upisane u našu nacionalnu povijest. To je put viteštva i časti hrvatskog vojnika, na ponos hrvatskog naroda i naše domovine

Poštovani pripadnici 7. gardijske brigade Puma,
dragi prijatelji,
 
čestitam vam 30. obljetnicu ustrojavanja 7. gardijske brigade Puma!
 
Sedma gardijska brigada u svojim je redovima okupila mnoge hrabre hrvatske branitelje, koji su se već '91. kao dragovoljci spremno odazvali zovu domovine i ostali na prvoj crti do posljednjeg dana Domovinskog rata.

Tri desetljeća Puma svijetli je niz najvećih pobjeda, časti i ponosa, koji zauvijek ostaju upisane u našu nacionalnu povijest. To je put viteštva i časti hrvatskog vojnika, na ponos hrvatskog naroda i naše domovine.

Dragi ratni prijatelji, pokazali ste kako je veliko hrvatsko srce i ljubav prema domovini jače od svega! Našoj generaciji pripala je povijesna uloga koju smo dostojanstveno i časno ispunili, a vi ste svoj slavni ratni put trajno zapečatili na Kninskoj tvrđavi, mjestu na kojem je kruna svih naših pobjeda.

Vaša spremnost na žrtvu za našu slobodu i neovisnost, kao i sve žrtve koje ste podnijeli na svom ratnom putu, svijetli su primjer domoljublja i uzor mladim generacijama.

Na poseban način u ovoj prigodi prisjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih Puma, kojima dugujemo trajnu zahvalnost. Zahvaljujemo i njihovim obiteljima – oni su naš ponos, a vi naša snaga

Čestitam i pripadnicima Bojne Puma, nasljednicima legendarnih ratnika, koji i danas pronose slavu Puma u domovini te u misijama i operacijama diljem svijeta.

Neka vam vaša beretka i oznaka zauvijek bude poticaj da pronosite slavno ime Puma – u spomen na sve kojih više nema, u slavu svima u kojima i danas kuca srce ratnika, a kao podsjetnik onima koji ne znaju ili su zaboravili tko su bile Pume.

Dragi prijatelji, vi ste najbolje jamstvo da je Hrvatska sigurna zemlja i najbolji primjer kako se voli, brani i čuva domovina. Budite ponosni na svoj doprinos u obrani i oslobađanju naše domovine u kojem vas je vodilo geslo Puma – Uvijek prvi!

Pisane vijesti