Čestitka ministra Medveda pripadnicima Hrvatske vojske

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/prvo-postrojavanje2.jpg

Kao i u Domovinskom ratu, hrvatski narod i danas vjeruje Hrvatskoj vojsci. To je najveće priznanje, ali i postignuće koje trajno obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu

Obilježavajući 29. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, s ponosom se prisjećamo svečanog postrojavanja Zbora narodne garde, kada su 28. svibnja 1991. na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a.

Hrvatska vojska stvorena je u Domovinskom ratu, u kojem je pobijedila. U obrani i oslobađanju naše domovine mnogi su žrtvovali svoje živote da bismo danas živjeli u slobodnoj i samostalnoj državi. Njima dugujemo vječnu zahvalnost.

Hrvatska je danas priznata članica Europske unije i NATO saveza, a hrvatski vojnici od branitelja domovine postali su čuvari mira diljem svijeta. Njihov je doprinos u međunarodnom okruženju iznimno cijenjen, a iskustvo iz Domovinskog rata neprocjenjivo.

Danas su u redovima Hrvatske vojske sinovi i kćeri hrvatskih branitelja koji s ponosom služe svojoj domovini, a postrojbe HV-a nose imena brigada proslavljenih u Domovinskom ratu.

Kao i u Domovinskom ratu, hrvatski narod i danas vjeruje Hrvatskoj vojsci. To je najveće priznanje, ali i postignuće koje trajno obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu.

Svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske čestitam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske – ostanite domovini vjerni!

 
Tomo Medved
ministar


Pisane vijesti