Čestitka ministra Medveda povodom VRO Bljesak

  • Slika /FOTOGRAFIJE/Bljesak 2021 finale.jpg
  • Slika
Poštovani članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,
poštovani hrvatski branitelji,
dragi prijatelji,
 
čestitam vam 26. obljetnicu Bljeska, pobjedničke vojno-redarstvene operacije u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije oslobodile okupirani teritorij zapadne Slavonije i omogućili povratak prognanika, kao i ostvarenje stoljetnoga sna hrvatskog naroda o slobodnoj domovini.
 
Slaveći pobjedu koju smo ostvarili u zajedništvu pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, sjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Njihova žrtva zauvijek je ugrađena u temelje hrvatske države i sjećanje hrvatskog naroda, a njihovo domoljublje trajni nam je uzor i poticaj. S posebnom zahvalnošću, u molitvama smo s njihovim obiteljima.

Zahvaljujem svim sudionicima vojne-redarstvene operacije Bljesak – vi ste temelj naše slobode i neovisnosti te najbolji primjer novim generacijama kako se voli domovina. Budimo ponosni i očuvajmo zajedništvo koje nas je dovelo do pobjede kako bismo i nadalje doprinosili boljitku naše domovine.
 
U našim srcima i danas živi osjećaj ponosa na najslavnije dane naše povijesti. Stoga, istaknimo naše zastave na svojim domovima - u sjećanje na veličanstvenu pobjedu i u znak vječne zahvalnosti svim žrtvama Domovinskog rata.
  
Tomo Medved
potpredsjednik Vlade RH
i ministar
 


Pisane vijesti