Čestitka ministra Medveda povodom 29. obljetnice VRO Bljesak

Slika /FOTOGRAFIJE/BLJESAK_ (1).jpg

Slaveći ponosno našu pobjedu, sa zahvalnošću se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja


Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,
poštovani hrvatski branitelji, ponosni sudionici VRO Bljesak,
dragi prijatelji,
 
čestitam vam 29. obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.
 
U manje od 32 sata hrvatske snage su oslobodile oko 500 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.
 
Slaveći ponosno našu pobjedu, sa zahvalnošću se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.
 
Njihova žrtva ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće svima nama i uzor budućim generacijama. Vječna im slava i hvala!

Hvala svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpske agresije. Bez naše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni samostalne Republike Hrvatske.
 
Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u slavu veličanstvenoj pobjedi u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo.





Foto: Željko Gašparović
 

Pisane vijesti