Čestitka ministra Medveda povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/Čestitka Bljesak 2023.jpg

Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

poštovani hrvatski branitelji, ponosni sudionici VRO Bljesak,

dragi prijatelji,
 
čestitam vam 28. obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.
 
U toj vrhunski planiranoj i izvedenoj operaciji hrvatske snage su u manje od 32 sata oslobodile oko 500 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.
 
Slaveći našu pobjedu, posebno se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njihovom krvlju plaćena je naša sloboda.
 
Njihova žrtva ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće svima nama i uzor budućim generacijama. Vječna im slava i hvala!

Hvala svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpke agresije. Bez vaše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni naše samostalne države - to hrvatski narod nikada neće zaboraviti.
 
Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo.
 
Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!


Pisane vijesti