Čestitka ministra Medveda Paucima

Slika /Dokumenti 2023/Pauci.jpg

Neka vas i nadalje povezuje zajedništvo i domoljublje kao i u Domovinskom ratu, u kojem ste pronosili slavu Četvrte pod vašim čuvenim geslom  - In hoc signo vinces. U tom ste znaku pobijedili i budite na to ponosni!

Poštovani pripadnici 4. gardijske brigade Pauci, dragi prijatelji,
 
čestitam vam 32. obljetnicu ustrojavanja udarne 4. gardijske brigade!
 
Vaš ratni put svijetli je niz najvećih pobjeda, časti i ponosa, vrijeme ispisivanja najvažnijih stranica domovinske povijesti u kojima ćete zauvijek ostati upisani zlatnim slovima.
 
Put momaka i djevojaka s crvenim beretkama put je viteštva i časti hrvatskog vojnika, ponos hrvatskog naroda i uzor budućim generacijama kako se voli i brani domovina.
 
Nažalost, mnogi nisu dočekali slobodu – 196 poginulih i četvorica nestalih Pauka, kojih se danas posebno prisjećamo i zahvaljujemo im na žrtvi koju nikada nećemo zaboraviti.
 
Čestitam i vašim nasljednicima, mladim Paucima, koji i danas u redovima pobjedničke Hrvatske vojske pronose slavu crvene beretke u domovini te u misijama i operacijama diljem svijeta.

Dragi Pauci, neka vas i nadalje povezuje zajedništvo i domoljublje kao i u Domovinskom ratu, u kojem ste pronosili slavu Četvrte pod vašim čuvenim geslom  - In hoc signo vinces. U tom ste znaku pobijedili i budite na to ponosni!

Pisane vijesti