Božićni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

  • Slika /FOTOGRAFIJE/12 Prosinac/Božićni susret obitelji nestalih/3.JPG
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih  branitelja, u ponedjeljak, 18. prosinca 2017. godine u Zagrebu je održan tradicionalni Božićni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Božićni susret započeo je okupljanjem na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, u nazočnosti izaslanika Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deura, izaslanika ministra hrvatskih branitelja i čelnika Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepana Sučića, predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, Grada Zagreba i Vukovarsko-srijemske županije te Hrvatskoga Crvenoga križa. Na Božićnom susretu, uz članove udruga okupljenih oko Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, sudjelovali su predstavnici Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata, Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata i dr. Polaganjem vijenaca podno spomenika „Glas hrvatske žrtve“ i Zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata, odana je počast svim poginulim i nestalim hrvatskih braniteljima i civilima iz Domovinskoga rata kao i neidentificiranim žrtvama ekshumiranim iz masovnih i pojedinačnih grobnica.

U Svetištu Sveta Mati Slobode služena je sveta misa za poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata kojoj je nazočio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a poslije svete mise uslijedilo je razgledavanje Svetišta.

Tradicionalni Božićni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja nastavljen je uz prigodni domjenak.

Pisane vijesti