7. gardijska brigada „Puma“ dobila poštansku marku

  • Slika /FOTOGRAFIJE/Listopad/Pume poštanska marka/marka _Puma.jpg
  • Slika
  • Slika

U Hrvatskom saboru u utorak, 17. listopada 2017. godine predstavljena je jubilarna poštanska marka „7. gardijska brigada Puma“.

Uz pripadnike legendarne postrojbe iz Domovinskog rata, svečanoj promociji nazočili su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Vlade RH general Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika hrvatskog sabora Anđelko Stričak, izaslanik Predsjednice RH Ante Deur koji su se okupljenima prigodno obratili.
 
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je kako je promocija ove poštanske marke prigoda da se još jednom na kvalitetan način sagleda  uloga hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i  jača svijest o vrijednostima za koje su hrvatski branitelji dali svoje živote Hrvatskoj Domovini.
 
„Želio bi zahvaliti autoru kao i svim suradnicima, jer smo danas  svjedoci trajnog zapisa, u spomen na legendarne „Pume“ koji su svojim herojstvom i znanjem dokazali da su bili i ostali jedna od elitnih postrojbi Hrvatskih oružanih snaga. Vaša odanost Domovini, vaših 90 poginulih i jedan nestali hrvatski branitelj svjedoče o veličini jedne generacije, odgovornosti i odanosti prema svojoj zemlji i narodu. Borili ste se za državu utemeljenoj na demokraciji, domoljublju, toleranciji i socijalnoj osjetljivosti“, istaknuo je ministar Medved zahvalivši svima koji su pridonijeli stvaranju ove jubilarne poštanske marke s oznakom 7. gardijske brigade „Pume“, jedinstvene u filatelističkom svijetu, koja će promicati istinu o Domovinskom ratu i veličanstvenoj pobjedi hrvatskog naroda.
 
Izvedbom prigodnih domoljubnih pjesama, svečanost je uveličao zbor Hrvatske radiotelevizije.

Pisane vijesti