25. obljetnica ustroja 204. vukovarske brigade

Slika /AM2016/204_Vukovar_/DSCN7924 (Medium).JPG

Izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić prisustvovao je 24. rujna 2016. godine obilježavanju 25. obljetnice ustroja 204. vukovarske brigade u Vukovaru.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru započelo je obilježavanje 25. godišnjice ustroja 204. Vukovarske brigade. U crkvi Sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelja u obrani Grada Vukovara.

Nakon održane svečane akademije u kući Lavoslava Ružičke, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić obišao je spomen sobu 204. vukovarske brigade u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovaru.

204. brigada Hrvatske vojske, zvana još i vukovarska, ustrojena je 25. rujna 1991. godine od pripadnika manjih postrojbi: od desetine, voda i satnije, sastavljenih od Vukovaraca, dragovoljaca iz cijele Hrvatske, ali i iz iseljeništva. U službenim dokumentima, brigada se još naziva i 124. brigada HV-a. Od uspostave brigade do listopada 1991. godine, brigadom je zapovijedao Mile Dedaković- Jastreb, a nakon njega Branko Borković - Mladi Jastreb. 

Pisane vijesti