24. Hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Slika /slike/hodocasce.jpg

Ministarstvo branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 24. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. 

Hodočašće će se održati 2. listopada (nedjelja) 2016. godine.

              Kao i prethodnih godina, očekuje se da će, uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću sudjelovati oko 1100 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija RH (uključujući i Grad Zagreb) za koje Ministarstvo organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta (za svaku županiju, Grad Zagreb i Ministarstvo po jedan autobus s 50 hodočasnika).
 
  • do 7,45 sati planiran je dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu
  • u 10,30 sati je početak sv. mise koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan
  • od 12,30 je podjela toplog obroka hodočasnicima
  • u 15,00 sati je početak Križnog puta
  • odlazak hodočasnika iz Marije Bistrice predviđen je u popodnevnim satima
 
               Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća u županijama bit će Područne jedinice Ministarstva branitelja, odnosno djelatnik Ministarstva u Centru za psihosocijalnu pomoć u županiji u kojoj nije ustrojena Područna jedinica.
               Područna jedinica/djelatnik Ministarstva u Centru za PSP u županiji, obavijestit će udruge iz Domovinskog rata u županiji o održavanju hodočašća i u suradnji s njima organizirati odlazak najviše 50 hodočasnika.
               Pozivamo zainteresirane udruge iz Domovinskog rata da se za sudjelovanje svojih članova na hodočašću obrate Područnim jedinicama Ministarstva/Centrima za psihosocijalnu pomoć u županiji i Gradu Zagrebu. Kontakt podaci za prijavu nalaze se na internetskim stranicama Ministarstva www.branitelji.gov.hr

Pisane vijesti