Obilježena 20. obljetnica 7. Gardijske brigade ''Pume''

Ministar branitelja Predrag Matić prisustvovao je, 22. studenog, svečanoj akademiji u varaždinskom HNK povodom obilježavanja 20. obljetnice 7. Gardijske brigade ''Pume''.

Ministar Matić istaknuo je veliki doprinos 7. Gardijske brigade u vojnoredarstvenoj akciji ''Oluja'' i manje poznatu činjenicu da su upravo ''Pume'' prve podigle hrvatski stijeg na kninskoj tvrđavi 1995. godine. Uz ministra Matića, nazočnima su se još obratili varaždinski gradonačelnik, gospodin Goran Habuš i varaždinski župan, gospodin Predrag Štromar.

U Galerijskom centru u Varaždinu svečano je otvorena izložba kroz koju će se posjetitelji moći prisjetiti najuspješnijih ratnih operacija iz Domovinskog rata u kojima su sudjelovale varaždinske ''Pume''. 7. Gardijska brigada "Pume" je tijekom Domovinskog rata imala 97 poginulih pripadnika i oko 500 ranjenih. Jedan pripadnik se i dalje vodi kao nestali.

Varaždinske ''Pume'' bile su sastavljene uglavnom od stanovnika sjeverno-zapadne Hrvatske, a danas glase kao jedna od najuspješnijih postrojbi HV-a.

Pisane vijesti