Ministar Matić: ''Pozivam sve zainteresirane da se na Velesajmu upoznaju s proizvodima braniteljskih zadruga''

Danas je na Zagrebačkom velesajamu, u ime Predsjednika RH i Ministarstva branitelja RH, ministar branitelja Predrag Matić otvorio Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga, koji će se održati od 14. do 23. prosinca 2012.

Uz ministra Matića otvaranju Božićnog sajma prisustvovala je i pomoćnica ministra, na čelu Uprave za branitelje i članove njihovih obitelji, gospođa Nevenka Benić. Nazočnima su se na svečanom otvaranju Sajma obratili ministar branitelja Predrag Matić, direktor Zagrebačkog velesajma, gospodin Milan Trbojević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, gospodin Davor Bernardić.

Organizatori Sajma su Zagrebački velesajam i Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma i HKUD Željezničar iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Tijekom ovogodišnjeg Božićnog sajma predviđen je nastup oko 100 izlagača iz cijele Hrvatske.

Osim braniteljskih udruga i zadruga, sajam je otvoren za nastup i prezentaciju civilnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, starih zanata, nakladništva, drugih zabavno, stručnih i popratnih aktivnosti koje se tematski uklapaju u sajam.

Na Sajmu će svoje proizvode i usluge predstaviti braniteljska zadruga Agri, BZ Danica iz Zagreba, BZ Eko-Župa iz Mlina, BZ Grabar iz Lovinaca, BZ Ogulin iz Ogulina, BZ Rogoz iz Bednje, BZ 13. Listopad iz Lipovljana, BZ Silos iz Zagreba, BZ Dalmacija Eko Projekt iz Vodica, BZ Zlatna Gruda iz Velika Zdenaca, BZ Branitelj iz Šibenika, BZ Druga Prilika iz Zagreba, ZDRUG 252. SSV ZNG 1991 iz Zagreba, BZ Hrid iz Zagreba, BZ Slavonci iz Novske, BZ Donji Grad iz Osijeka te BZ Aljmaš Fructus iz Aljmaša.

Svoje proizvode i usluge predstavit će i Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Zagreb, HVIDR-a Grada Zagreba, kao i devet samostalnih izlagača hrvatskih branitelja koji imaju registrirane svoje obrte ili obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Proizvodi koje će se izlagati na Sajmu su maslinovo ulje, rakije, sirevi, vino, med, eko interijer i eksterijer, slike, suveniri, nakit, ukrasni predmeti, kolekcionarski predmeti, poljoprivredni proizvodi i dr.

Tijekom održavanja Božićnog sajma predviđen je bogati kulturno-umjetnički program s naglaskom na hrvatskoj folklornoj baštini. Na današnjem otvaranju Sajma nastupili su KuD Sv. Roko iz Svetog Filipa i Jakova, HKUD Željezničar iz Zagreba te Klinčaselske mažoretkinje.

Pisane vijesti