U Zadru otvoreno 29. sportsko i edukacijsko okupljanje hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata

Događaj okupio branitelje i goste iz cijele Hrvatske, uz sportska natjecanja i edukativne radionice te podršku državnih i lokalnih dužnosnika

U Zadru je održano tradicionalno 29. sportsko i edukacijsko okupljanje hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Događaj je svečano otvorio državni tajnik Darko Nekić, koji je u ime potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda pozdravio sve prisutne te istaknuo važnost očuvanja sjećanja na Domovinski rat kroz ovakva okupljanja.

„Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje, u društvu vas koji ste najzaslužniji za slobodu Hrvatske, na ovom već tradicionalnom okupljanju. Drago mi je vidjeti kako ovakvim manifestacijama činite da se prisjetimo slavnih dana naše borbe za slobodu i neovisnost. Neka nas to podsjeti koliko je važno nastaviti graditi budućnost s istom odlučnošću i zajedništvom koje nas je tada vodilo,“ poručio je Nekić u svom obraćanju.

Istaknuo je da su okupljanja poput ovoga ključna za jačanje veza koje su povezivale branitelje u najtežim trenucima povijesti te kako kroz sport i edukaciju šalju snažnu poruku zajedništva i solidarnosti. "Čuvajući uspomenu i promičući vrijednosti Domovinskog rata, Ministarstvo hrvatskih branitelja snažno podupire ovakve inicijative jer one prenose duh hrvatstva i slavljenja slobode na buduće generacije," dodao je.

Svečanom otvorenju nazočili su i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, izaslanik Ministarstva obrane RH Ivica Ušljebrka te predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ante Martinac. Sindikat policije također je dao podršku ovom događaju.

Sudionici se natječu u nizu sportskih disciplina, dok edukativne radionice potiču dijalog o očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i jačanju zajedništva među hrvatskim dragovoljcima.



Pisane vijesti