Otvoreno 28. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata u Malom Lošinju

Ministar Medved pozdravio je sudionike, pohvalivši organizaciju i naglasivši važnost očuvanja zajedništva i zdravlja hrvatskih ratnih vojnih invalida

Svečanom otvorenju 28. svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata (SŠNIDOR) u Malom Lošinju nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. 

Tom prigodom ministar Medved staknuo je  važnost ovog natjecanja: “Čast mi je čestitati vam na uspješnoj organizaciji 28. svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata. Hvala vam što ovim tradicionalnim natjecanjem potičete naše zajedništvo i pobjednički duh!”, poručio je.

Medved je zahvalio predsjedniku HVIDR-a i svim županijskim zajednicama na njihovom entuzijazmu i doprinosu izgradnji društva koje čuva vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu. Naglasio je da su “hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i stradalnici stupovi ove zemlje” te da je “Domovinski rat kamen temeljac na kojem počiva slobodna Hrvatska”.

Uz ministra Medveda, prigodnim govorima obrarili su se predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić te prof.dr.sc. Dragan Primorac, koji je i otvorio natjecanje. Blagoslov natjecatelja izrekao je vlč. Robert Maričević iz Župne crkve rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju.

SŠNIDOR se održava se od 17. do 20. listopada, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a u sklopu dvodnevnog SŠNIDOR-a održava se i Međunarodna zdravstveno-istraživačka konferencija te znanstveno predavanje o forenzičkim metodama korištenim u identifikaciji žrtava Domovinskog rata DNA tehnologijom, kao i o mogućnostima inovativnih načina liječenja genskom terapijom.  

Tijekom sutrašnjeg dana održat će se i redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH te Tribina o Zakonu o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.



Pisane vijesti