Obilježena 34. obljetnica Jedinice za posebne zadatke MUP-a RH Rakitje

Potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved: "Ponosan sam što sam bio jedan od vas u prvim redovima dragovoljaca"

U Rakitju je svečano obilježena 34. obljetnica osnutka Jedinice za posebne zadatke MUP-a Republike Hrvatske. U ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na svečanosti je sudjelovao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je ovom prigodom uputio čestitke te istaknuo ponos što je i sam bio dio ove elitne postrojbe u prvim redovima dragovoljaca Domovinskog rata.

"Čast mi je čestitati vam 34. obljetnicu Jedinice za posebne zadatke MUP-a RH. Ponosan sam što sam bio jedan od vas u prvim redovima dragovoljaca koji su svoj ratni put započeli ovdje, u Rakitju," poručio je Medved, naglašavajući ključnu ulogu ove postrojbe u obrani i stvaranju hrvatske države. Posebno je istaknuo njihov doprinos u ustrojavanju Zbora narodne garde i formiranju 1. gardijske brigade Tigrovi.

Ministar Medved s pijetetom je govorio o svim poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima Jedinice, naglašavajući kako je dužnost svih nas očuvati uspomenu na njihovu žrtvu. Također je istaknuo važnost zajedništva koje nas je vodilo u Domovinskom ratu, pozivajući na nastavak izgradnje Hrvatske vođeni istim vrijednostima.

"Naša je dužnost osigurati da se vaš doprinos nikada ne zaboravi i da buduće generacije prepoznaju vrijednosti na kojima je stvorena i obranjena Hrvatska. Kao što smo se borili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, danas se borimo za sigurnu i naprednu državu, u kojoj će Domovinski rat biti trajna inspiracija," naglasio je Medved.

Na svečanosti su, uz ministra Medveda, nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, visoki državni dužnosnici, predstavnici Hrvatske vojske, policije te udruga iz Domovinskog rata.



Pisane vijesti