Čestitka ministra Medveda povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku pripadnicima policije i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova

Dragi hrvatski policajci i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,

dragi hrvatski branitelji, pripadnici MUP-a i jedinica specijalne policije,

s velikim ponosom i iskrenom zahvalnošću, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja i svoje osobno, čestitam vam Dan policije i blagdan svetog Mihovila, vašeg nebeskog zaštitnika.

Policija je jedan od stupova našeg društva i s ponosom ističemo vaš doprinos u izgradnji sigurnog okruženja. U ovim izazovnim vremenima, kada se suočavamo s različitim prijetnjama vi predano i hrabro stajete na prvu crtu obrane, često riskirajući vlastite živote za dobrobit drugih.

Svojim radom, svakodnevno dokazujete kako hrvatska policija ne samo da prati svjetske standarde u području sigurnosti, već ih i postavlja.

Tijekom godina, prilagođavanje novim izazovima i brza reakcija u kritičnim situacijama, kao i stalno usavršavanje, doprinijeli su da se hrvatska policija danas s pravom svrstava među najbolje u Europi.

Hrvatska policija je u Domovinskom ratu dala ogroman doprinos i pokazala čvrst i odlučan karakter. Takva je i danas. Uvijek ste bili na prvim crtama i najtežim pravcima, a danas ponosno čuvate sigurnost naših građana i štitite državnu granicu. Sigurnost na području naše zemlje nije narušena ni u ovim izazovnim vremenima, a Hrvatska je sigurna država, i kao takva poželjna turistička destinacija.

S poštovanjem i pijetetom se prisjećamo svih policijskih službenika koji su položili živote u borbi za neovisnu Hrvatsku, kao i onih koji su izgubili živote u obavljanju svojih dužnosti. Zahvaljujemo njima i njihovim obiteljima na nesebičnoj žrtvi za našu slobodu i neovisnost. Neka im je vječna slava i hvala!

Zahvaljujem vam na upornosti i hrabrosti, kojima svakodnevno pridonosite zajednici i društvu. Ovaj dan simbolizira ne samo sjećanje na vašu posvećenost policijskom pozivu i predan rad, već i naše zajedničke napore u očuvanju sigurnosti i mira u našoj domovini.

S ponosom gledamo u budućnost i nastavljamo zajedno graditi Hrvatsku kao sigurnu zemlju, u kojoj svaki građanin može živjeti slobodno i bez straha.

Hvala vam na svakodnevnom trudu i odricanju, na predanoj i odgovornoj službi, želim vam puno uspjeha u radu i neka vas čuva vaš nebeski zaštitnik sv. Mihovil.

Pisane vijesti