Svečano obilježena 31. obljetnica VRO Medački džep

Uz obitelji poginulih hrvatskih branitelja i sudionike operacije, obilježavanju su nazočili visoki državni dužnosnici, predstavnici regionalne i lokalne vlasti, Hrvatske vojske i policije te udruga iz Domovinskog rata

U Gospiću je 9. rujna svečano obilježena 31. obljetnica vojno-redarstvene operacije Medački džep, a uz obitelji poginulih hrvatskih branitelja i sudionike operacije obilježavanju su nazočili visoki državni dužnosnici, predstavnici regionalne i lokalne vlasti, Hrvatske vojske i policije te udruga iz Domovinskog rata.

Tim povodom služena je misa u gospićkoj katedrali za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, koju je predvodio vojni dekan don Josip Šimatović.

Središnja svečanost održana je kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast žrtvama iz Domovinskog rata.

Vijence su položile obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu zajedno sa sudionicima VRO Medački džep, izaslanici predsjednika Republike, Hrvatskog sabora, Vlade RH, Ličko-senjske županije i Grada Gospića te predstavnici braniteljsko-stradalničkih udruga.

Odavanje počasti nastavilo se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i kod spomen-obilježja u vojarni 9. gardijske brigade Vukovi u Gospiću te kod spomen-obilježja „Velebitskim junacima“ u Rizvanuši.

U ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i potpredsjednika Tome Medveda, svečanosti  je nazočio i počast odao državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić.

U sklopu prigodnog programa čitana je povjesnica VRO Medački džep, a dostojanstveno obilježavanje 31. obljetnice te značajne operacije iz Domovinskog rata upotpunio je nastup Policijske klape „Sveti Mihovil“.



Pisane vijesti