Na današnji dan predao se 21. korpus neprijateljske vojske

"Ovaj trenutak nije bio samo vojna pobjeda, bio je to trijumf pravde i pobjeda svih onih koji su sanjali i borili se za slobodnu Hrvatsku“, naglasio je ministar Medved

Danas je kod spomen obilježja u Gornjem Viduševcu svečano obilježena obljetnica pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske u Domovinskom ratu i predaja 21. korpusa neprijateljske vojske. Ovom značajnom događaju prisustvovali su brojni uzvanici, uključujući hrvatske branitelje i njihove obitelji, potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, izaslanika župana Ivana Celjaka, gradonačelnika Hrvatske Kostajnice Dalibora Bišćana i gradonačelnika Gline Ivana Jankovića.

Ministar Tomo Medved u svom govoru podsjetio je na važnost ovog događaja, ističući kako se prije 29 godina na ovom mjestu 21. korpus neprijateljske vojske predao Oružanim snagama RH, što je označilo formalni završetak vojno-redarstvene operacije Oluja.

„Danas stojimo ovdje u Glini, s ponosom i dostojanstvom, prisjećajući se jedne od najslavnijih pobjeda u našoj povijesti. Ovaj trenutak nije bio samo vojna pobjeda, bio je to trijumf pravde i pobjeda svih onih koji su sanjali i borili se za slobodnu Hrvatsku“, naglasio je Medved.

Ministar je također izrazio posebnu zahvalnost hrvatskim braniteljima na njihovom bezuvjetnom trudu, zalogu i doprinosu za domovinu, ističući da su oni temelji na kojima je izgrađena slobodna Hrvatska. „Svaka bitka, svaki korak naprijed, bili su neizostavni dijelovi našeg puta prema slobodi. Predaja 21. korpusa bila je kruna Oluje, trenutak koji je označio konačni kraj ratnih stradanja i trijumfalnu pobjedu“, rekao je Medved.

Obilježavanje obljetnice završilo je pozivom na zajedništvo i očuvanje vrijednosti za koje su se hrvatski branitelji borili, uz poruku da njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena.



Pisane vijesti