U Drežnik Gradu otkriveno spomen-obilježje poginulima u Domovinskom

"Neka nas sve pokreće ljubav prema našoj domovini, poštovanje prema našim braniteljima i zahvalnost svima koji su pridonijeli našoj slobodi i neovisnosti," poručio je Medved

Povodom Dana Općine Rakovica te nadolazećeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Drežnik Gradu otkriveno je spomen-obilježje poginulima u Domovinskom ratu, koji je s članovima obitelji poginulih otkrio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Istaknuo je važnost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, naglašavajući zajedništvo, hrabrost i odlučnost koje su obilježile našu povijest.

"Naša domovina kroz povijest prolazila je kroz mnoge izazove, a naši branitelji su u najtežim trenucima stali u njezinu obranu," rekao je ministar Medved.
Posebno je naglasio važnost očuvanja nacionalnog identiteta i povijesne istine te suradnju s udrugama iz Domovinskog rata u obilježavanju važnih datuma.

"Neka nas sve pokreće ljubav prema našoj domovini, poštovanje prema našim braniteljima i zahvalnost svima koji su pridonijeli našoj slobodi i neovisnosti," poručio je Medved.

Tim je povodom služena misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog, a održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rakovica, kojoj je također nazočio ministar Medved. Pohvalio je Općinu Rakovica kao simbol obnove i napretka, koja je nakon teških ratnih godina započela intenzivan razvoj u različitim područjima, i čestitao svim mještanima Dan Općine Rakovica, zahvalivši im na doprinosu očuvanju naslijeđa i jačanju zajedništva.

Pisane vijesti