Ministar Medved na 33. obljetnici osnutka 110. brigade ZNG/HV u Karlovcu

''Čuvajmo uspomenu na razdoblje kada je opstojnost samostalne i suverene Hrvatske bila upitna'', poručio je ministar Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je u sklopu obilježavanja 33. obljetnice djelovanja u Karlovcu polaganjem vijenaca odao počast poginulim pripadnicima 110. brigade Zbora narodne garde/Hrvatske vojske.

Tom je prigodom podsjetio na 109 njezinih poginulih pripadnika, naglasivši važnost obilježavanja obljetnica i "susreta dragih prijatelja" čime se čuva sjećanje. "Iznimna mi je čast susresti se s njima, čuti ih, analizirati projekte koje osmisle, podupirati ih u aktivnostima i uvijek biti dostupan, s njima prepoznati među nama najranjivije i pronalaziti mehanizme pomoći", rekao je Medved.

Svim pripadnicima 110. brigade ZNG/HV čestitao je godišnjicu osnutka te ih pozvao da "čuvaju uspomenu na razdoblje kada je opstojnost samostalne i suverene Hrvatske bila upitna". "Ogroman je njihov doprinos za slobodu koju danas imamo, napomenuo je Medved i poručio kako će uvijek biti s njima.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin se prisjetila razdoblja kada je osnovana 110. brigada ZNG-a istaknuvši kako se tada na karlovačkom području "zveckalo oružjem" i nadalo da rat neće izbiti, no uslijedilo je razaranja grada. "Braniteljima danas iskazujemo veliku zahvalu i prema njima osjećamo dug, napomenula je županica i dodala kako je to motiv da svi uzorno rade svoje poslove i žive svoje živote.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je naglasio kako je Karlovac "jamčio da će Hrvatska biti slobodna". "Grad Karlovac podupire i ostale braniteljske udruge, ali brigada 110. je 110.", rekao je.

Obilježavanje 33. obljetnice osnutka 110. brigade ZNG/HV je započelo je u četvrtak tribinom o skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji od strane državnih institucija te jedinica lokalne samouprave nakon Domovinskog rata. Svoja iskustva o skrbi ratnih veterana podijelili su i gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, članovi najveće veteranske udruge na Istočnoj obali SAD-a, Veterans Breakfast Cluba.

FOTO: HINA/Grad Karlovac

 



Pisane vijesti