Ministar Medved počasni građanin Hrvatske Kostajnice

„Ponosan sam što ste prepoznali moj osobni doprinos u obrani i oslobađanju ovog područja tijekom Domovinskog rata, kao i u obrani od prirodnih katastrofa koja su pogodila ovo područje te u obnovi koja je uslijedila nakon razornog potresa“, kazao je ministar Medved, dodavši da je status počasnoga građanin Hrvatske Kostajnice posebno priznanje i čast, ali i dužnost koja trajno obvezuje

Hrvatska Kostajnica obilježila je 13. lipnja Dan grada i blagdan njihova zaštitnika sv. Antuna Padovanskog, a svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kojemu je tim povodom dodijeljena povelja počasnog građanina.

Obraćajući se u ime predsjednika Vlade, ministar Medved osvrnuo se na najvažnija postignuća u protekla dva mandata i podsjetio što sve Vlada premijera Andreja Plenkovića čini za poboljšanje kvalitete života građana, osiguravanje ravnomjernog regionalnog razvoja, uspostavu dijaloga i partnerstva te jačanje gospodarstva.

Uz ekonomsku održivost i stabilnost i u uvjetima najvećih izazova u proteklih osam godina, spomenuo je i strateške ciljeve poput ulaska u  šengenski prostor, europodručje te u Europski stabilizacijski mehanizam, kao i strateška postignuća poput izgradnje Pelješkog mosta i LNG terminala, a posebno je istaknuo novi sustav obrane od poplava u Hrvatskoj Kostajnici.

Podsjetio je i na najvažnija ulaganja na području Sisačko-moslavačke županije, gdje je uloženo 442 milijuna eura europskih sredstava, a na području Grada Hrvatske Kostajnice 8 milijuna eura, dok se nacionalnim sredstvima obnavlja javna infrastruktura.

Novi sustav obrane od poplava, vrijedan oko 4,5 milijuna eura i dug 1520 metara, već se pokazao učinkovitim, a u programu Vlade u ovom mandatu u planu su dodatna ulaganja u aktivnosti za smanjenje rizika od poplava.

„Budite uvjereni da ćete u Vladi uvijek imati partnera i oslonac, da ćemo nastaviti raditi na fiskalnoj i funkcionalnoj decentralizaciji kako bi Hrvatska Kostajnica imala sve više sredstava za financiranje svojih projekata i njima mogao samostalno upravljati“, poručio je ministar Medved.

U ime svih kojima su tom prigodom uručene zahvalnice, priznanja i nagrade, zahvalio je Gradu i Gradskom vijeću na ukazanoj časti i prepoznatim naporima u zalaganju za dobrobit Hrvatske Kostajnice i njenih žitelja.

„Ove nagrade i priznanja svima nama su prije svega izraz poštovanja za sve što smo dosad učinili, što činimo i što ćemo ubuduće činiti za ovaj kraj, ali one nas i obvezuju da i nadalje nastavimo predano i odgovorno raditi za naš narod i našu državu“, rekao je Medved.

„Ponosan sam što ste prepoznali i moj osobni doprinos u obrani i oslobađanju ovog područja tijekom Domovinskog rata, kao i u obrani od prirodnih katastrofa koja su pogodila ovo područje te u obnovi koja je uslijedila nakon razornog potresa“, kazao je Medved, dodavši da je status počasnoga građanin Hrvatske Kostajnice posebno priznanje i čast, ali i dužnost koja trajno obvezuje.

Nagrade Grada Hrvatske Kostajnice dodijeljene su Mariji Krupić, Milku Prpiću i Sonji Krčmar, priznanja fra Stjepanu Jambrošiću i Luki Račiću, a zahvalnice Gradskom društvu Crvenog križa, Područnom uredu Hrvatskog zavoda za socijalni rat, Lovačkom društvu „Naretak“ i Vatrogasnoj zajednici s područja Hrvatske Kostajnice te Zlatici Benčak.

Priznanja zaslužnima uručili su gradonačelnik Dalibor Bišćan i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Čubaković, koji su se također prigodno obratili, a svečanoj sjednici nazočili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Krunoslav Katičić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, državni tajnici i saborski zastupnici te brojni drugi uzvanici.

Tomo Medved - simbol snage i solidarnosti u teškim vremenima

Kako je navedeno u obrazloženju povelje, titula počasnog građanina Grada Hrvatske Kostajnice dodijeljena je Tomi Medvedu zbog brojnih doprinosa tom gradu, kako tijekom Domovinskog rata, tako i nakon nedavnih potresa:

Njegova izvanredna predanost i angažman u javnom životu obuhvaćaju širok spektar aktivnosti koje pozitivno utječu na zajednicu. Prije svega, njegova uloga u promicanju važnih vrijednosti i brige za jednakost svakog pojedinca, skrbi i osiguranja sigurnijih uvjeta za život čini ga prepoznatljivim liderom i uzorom drugima.

Njegov neumorni rad nije se zaustavio ni nakon katastrofalnih potresa koji su pogodili određene dijelove zemlje. Naprotiv, Tomo Medved je bio među prvima koji su odgovorili na potrebe pogođenih područja, mobilizirajući resurse, organizirajući humanitarnu pomoć i pružajući podršku stanovništvu u teškim trenucima.

Njegova sposobnost vođenja i upravljanja kriznim situacijama bila je ključna u olakšavanju procesa oporavka i obnove pogođenih zajednica. Kroz njegovu predanost i posvećenost poslu, Medved je postao simbol snage i solidarnosti u teškim vremenima.

Njegov kontinuirani rad na obnovi infrastrukture, podršci obiteljima i poticanju zajedničkih inicijativa za ponovno izgrađivanje pogođenih područja dodatno su ojačali njegovu reputaciju kao izvanrednog lidera i humanitarca.

Stoga je dodjela titule počasnog građanina grada Hrvatska Kostajnica Tomi Medvedu priznanje njegovim neumornim naporima i izvanrednom doprinosu društvu.


 

Pisane vijesti