Otkriveno spomen-obilježje u Brlogu

„Bez obzira na protok vremena, ispisivanje imena poginulih je trajni podsjetnik na žrtvu koju smo kao narod podnijeli za slobodu Domovine, kao podsjetnik na strahote koje smo proživjeli i kao opomena da se nikada ne ponovi", rekao je ministar Medved 

U mjestu Brlog, u Otočcu, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zajedno s obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i civila danas je otkrio uređeno spomen-obilježje za 29 žrtava poginulih u Domovinskom ratu. 29-orici hrvatskih branitelja, redarstvenika i civila koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Spomen-obilježje podignuto je u čast i sjećanje na 22 hrvatska branitelja i redarstvenika te sedmero civila poginulih u mjestima Brlog, Drenov klanac i Brloška Dubrava, a postavljeno je u blizini mjesne crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije sv. Elizabeti.

Na spomen-obilježju koje je uređeno na inicijativu Udruge „Naši korijeni Kuterevo“, uz podršku Ministarstva hrvatskih branitelja, Ličko-senjske županije te Grada Otočca, uklesana su imena svih žrtava.
Ministar Medved je izrazio zahvalnost za svaku žrtvu koja je pala za hrvatsku slobodu, istaknuvši primjer 29-ero poginulih branitelja, redarstvenika i civila, koji su svoje živote dali za hrvatsku slobodu, sudjelujući u Domovinskom ratu ili stradajući u tom ratu.

„Bez obzira na protok vremena, ispisivanje imena poginulih je trajni podsjetnik na žrtvu koju smo kao narod podnijeli za slobodu Domovine, kao podsjetnik na strahote koje smo proživjeli i kao opomena da se nikada ne ponovi. Ovaj spomenik je svjetionik i putokaz mladima i budućim generacijama da se ne zaboravi istina o pravednom obrambenom Domovinskom ratu", rekao je ministar Medved.

Svečanosti u Brlogu nazočili su brojni hrvatski branitelji, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac, predstavnici jedinca lokalne i regionalne samouprave, kao i brojni žitelji ovog ličkog mjesta i okolnih naselja okupljeni u čast stradalih.

Župan Ernest Petry u obraćanju nazočnima naglasio je da odavanje počasti poginulima u Domovinskom ratu ima iznimno bitan značenje što trebamo prenositi na buduće generacije jer je njihova žrtva temelj stvaranja hrvatske države.

Pisane vijesti