Ministar Medved s izaslanstvom Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata

Novoizabrani predsjednik Udruge Josip Slaćanin pohvalio je dosadašnja postignuća Ministarstva hrvatskih branitelja u mandatu ministra Medveda, izrazivši punu potporu Udruge Specijalne policije

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima sastao se 24. svibnja 2023. s izaslanstvom Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, koje je predvodio predsjednik Udruge Josip Slaćanin.

Ministar Medved izvijestio ih je o najznačajnijim projektima, aktivnostima i inicijativama Ministarstva hrvatskih branitelja te aktualnim izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

U tom pogledu najavio je osnivanje ustanove za trajni smještaj braniteljsko-stradalničke populacije, čime se zaokružuje zdravstvena skrb, kao i novi model osnovice za određivanje prava iz Zakona te usklađivanje određenih mirovinskih prava, podsjetivši da se ukida i drugih deset posto od smanjenih braniteljskih mirovina.

Osvrnuo se i na uspostavu veteranskih centara u Hrvatskoj, koji su otvoreni u Šibeniku i Sinju, te najavio skorašnje otvaranje Veteranskog centra u Petrinji, a potom i u Daruvaru, kao i širenje mreže u novoj financijskoj perspektivi.

Istaknuo je punu potporu Vlade svim projektima i aktivnostima Ministarstva, naglasivši pritom partnerski odnos s braniteljsko-stradalničkim udrugama, kao i dobru suradnju sa svim udrugama Specijalne policije iz Domovinskog rata.

U ime krovne udruge novoizabrani predsjednik Slaćanin zahvalio je na prijemu i pohvalio dosadašnja postignuća Ministarstva hrvatskih branitelja u mandatu ministra Medveda, izrazivši punu potporu Udruge Specijalne policije.

O njihovim aktivnostima i planovima govorili su i drugi članovi izaslanstva te je obostrano izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i iskazana međusobna potpora radu i djelovanju, u kojem će se i nadalje poticati zajedništvo i partnerski odnos.

Pisane vijesti