Održan sastanak s predstavnicima Hrvatskog telekoma

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo iznesenim prijedlozima i partnerskim odnosom, vjerujući da će se uspješna suradnja i otvoreni dijalog nastaviti za dobrobit i unaprjeđenje poslovanja Fonda
 

U Ministarstvu hrvatskih branitelja 15. ožujka 2023. održan je sastanak predstavnika Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s predstavnicima Hrvatskog Telekoma d.d. i InterCapital Asset Managementa d.o.o., društva koje upravlja Fondom.
 
Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno predsjednik UO Fonda, državni tajnici Špiro Janović i Darko Nekić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis, predsjednik Uprave InterCapital Asset Management d.o.o. Ivan Kurtović, članovi Uprave HT-a Siniša Đuranović  i Matija Kovačević te član Uprave ICAM-a Hrvoje Čirjak, kao i članovi Upravnog odbora Fonda.
 
Ministar Medved predstavio je Vladine gospodarske smjernice te mjere koje Vlada kontinuirano poduzima kako bi gospodarstvo učinila konkurentnijim u ovim izazovnim vremenima. Istaknuo je i važnost održavanja kontinuiranog dijaloga sa svim dionicima oko Fonda kako bi se Fond učinio dugoročno održivim.
 
Predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis pozitivno se osvrnuo na Vladine mjere podrške gospodarstvu te istaknuo važnost i značaj kontinuiranih ulaganja HT-a u digitalizaciju i ICT infrastrukturu koje su ključne poluge gospodarskog rast i društvenog napretka. Istaknuo je i predanost Hrvatskog Telekoma u stvaranju vrijednosti za dioničare kroz kontinuirane isplate dividende i programe otkupa vlastitih dionica, te razumijevanje za Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihove obitelji, i plemenite društvenu ulogu koju kroz rad Zaklade Fond ostvaruje.
 
Predstavnici Ministarstva zajedno s Društvom za upravljanje Fondom još su jednom istaknuli osnovne ciljeve Fonda te dualnu strategiju koju ima. Naime, Fond 75% svoje dobiti koja dolazi od ulaganja odnosno dividende koju u prihoduje kontinuirano isplaćuje u socijalno-razvojne svrhe najugroženijim braniteljskim skupinama, kao i za stipendiranje djece hrvatskih branitelja. Upravo stoga, kontinuirana isplata dividende je od velike važnosti za dugoročnu održivost fonda. 

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo iznesenim prijedlozima i partnerskim odnosom, vjerujući da će se uspješna suradnja i otvoreni dijalog nastaviti za dobrobit i unaprjeđenje poslovanja Fonda.

Pisane vijesti