U posjet Vukovaru stigli učenici iz Bosne i Hercegovine

U sljedeća dva tjedna očekuje se posjet 3112 učenika i pratitelja završnih razreda osnovnih škola iz BiH

Temeljem Sporazuma o međusobnoj suradnji pri organizaciji posjeta Vukovaru učenika završnih razreda osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, sklopljenog u Ministarstvu hrvatskih branitelja u studenome 2022., u Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar stigli su prve skupine učenika iz BiH.

Učenici iz Stoca, Crnića, Čitluka, Bijakovića, Čerina i Višića u sklopu dvodnevnog posjeta obići će Memorijalni centar te mjesta sjećanja i stradanja iz Domovinskog rata, kao i muzeje na području Vukovara, a u sljedeća dva tjedna očekuje se posjet 3112 učenika i pratitelja završnih razreda osnovnih škola iz BiH.

Prilikom potpisivanja Sporazuma potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je zadovoljstvo što se projekt širi i izvan Hrvatske kako bi i djeca iz BiH koja pohađaju školu na hrvatskom jeziku o Domovinskom ratu učila u Vukovaru, stožernoj točki naše obrane.

Uz to, kao što je tom prigodom i najavio, učenici iz BiH koji pohađaju nastavu po hrvatskom programu od ove godine mogu sudjelovati i na Javnom pozivu za najbolju priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola.

Kroz taj projekt nastali su iznimni literarni radovi kojima učenici opisuju svoja iskustva i dojmove posjeta Vukovaru i mjestima stradavanja u Domovinskom ratu. To je najbolji pokazatelj da ovi hvalevrijedni projekti usmjereni na mlade itekako imaju smisla, da sav naš trud i sredstva koja ulažemo u realizaciju ispunjavaju svrhu i postižu cilj, zaključio je ministar Medved.

Pisane vijesti