Ministar Medved s izaslanstvom SAD-a

Na sastanku je potvrđen dosadašnji partnerski odnos RH i SAD-a, kao i daljnja snažna potpora rješavanju pitanja osoba nestalih u Domovinskom ratu

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima primio je 23. siječnja 2023. u Ministarstvu hrvatskih branitelja povjerenika Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabriela Escobara i privremenog otpravnika poslova Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu Marka Fleminga sa suradnicima.

Pitanju osoba nestalih u Domovinskom ratu i ovog puta je posvećena posebna pozornost, osobito izostanku suradnje Republike Srbije, što i dalje predstavlja ključnu prepreku napretku u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnoga pitanja.

Ministar Medved informirao je povjerenika Escobara vezano za uložene napore Republike Hrvatske na području traganja za osobama nestalim u Domovinskom ratu kao jednog od prioriteta Vlade Republike Hrvatske.

Na sastanku je potvrđen dosadašnji partnerski odnos Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, kao i daljnja snažna potpora rješavanju tog pitanja.
 

Pisane vijesti