Ministar Medved na otvorenju Memorijalnog turnira Josip Jović u Aržanu

Upravo su ovakvi susreti vrijedan primjer zajedništva i podsjećanja na povijesni značaj hrvatskih branitelja i svih vrijednosti koje nam je Domovinski rat ostavio u nasljeđe

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je 24. srpnja 2021. na svečanosti otvorenja 25. memorijalnog malonogometnog turnira koji se održava u spomen na prvog poginulog redarstvenika Josipa Jovića u njegovom rodnom Aržanu.

Uz članove obitelji Jović te sudionike i natjecatelje ovog jubilarnog memorijalnog turnira, na svečanosti otvorenja sudjelovao je i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te predstavnici regionalne i lokalne vlasti, kao i udruga iz Domovinskog rata.

„Naša je obveza održati uspomenu na hrvatske sinove, jer zahvaljujući njihovoj nesebičnoj žrtvi obranjena je i oslobođena hrvatska država. Upravo su ovakvi susreti vrijedan primjer zajedništva i podsjećanja na povijesni značaj hrvatskih branitelja i svih vrijednosti koje nam je Domovinski rat ostavio u nasljeđe,“ kazao je tom prigodom ministar Medved, dodajući kako je održavanje ove tradicije i uspomene na Josipa Jovića, a time i na sve žrtve Domovinskog rata, izuzetno je važno zbog naše budućnosti.

„I upravo zbog čuvanja uspomene na prvog poginulog redarstvenika i sve poginule hrvatske branitelje, kao i promicanja vrijednosti Domovinskog rata, Ministarstvo hrvatskih branitelja sudjeluje u izgradnji Memorijalnog centra Josip Jović,“ istaknuo je Medved, dodavši kako će taj centar kao dio obrazovno-muzejskih ustanova biti još jedno mjesto gdje će se učenicima i svim posjetiteljima nuditi sadržaji o Domovinskom ratu kao temelju naše državnosti.

Ministarstvo hrvatskih branitelja i nadalje biti partner udrugama iz Domovinskog rata koje kroz svoje programe i aktivnosti promiču i čuvaju istinu o Domovinskom ratu, poručio je ministar Medved te i ovom prigodom pozvao sve na zajedništvo i suradnju.

Pisane vijesti