Terenska istraživanja u Ličko-senjskoj županiji

U ponedjeljak, 14. rujna 2020. počinje provedba terenskih istraživanja i, sukladno nalazima, ekshumacija posmrtnih ostataka na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su mjesta neregistriranih grobnica iz Domovinskog rata
 

U okviru potrage za nestalim i smrtno stradalim osobama u Domovinskom ratu, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, od 14. rujna 2020. godine počinje provedbu terenskih istraživanja i, sukladno nalazima, ekshumaciju posmrtnih ostataka na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su mjesta neregistriranih grobnica iz razdoblja Domovinskog rata na području Ličko-senjske županije.

O nalazima provedenih istraživanja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, po okončanju planiranih aktivnosti, pravovremeno informirati javnost.

Podsjećamo kako Republika Hrvatska, putem Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.869 nestalih osoba i posmrtnim ostacima smrtno stradalih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa iz razdoblja Domovinskoga rata, pri čemu njih 136 čine osobe s područja Ličko-senjske županije.

Pisane vijesti