Ministar Matić u posjeti braniteljima Siska

Ministar Matić svoj je današnji posjet Sisku započeo na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje je kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položio vijenac i upalio svijeću. Zajedno s ministrom vijenac su položili Kristina Ikić Baniček, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu, Marko Krička, kandidat za zamjenika gradonačelnice, Vlado Andučić, kandidat za zamjenika gradonačelnice te predstavnici braniteljskih udruga iz Siska.

Svoj posjet Sisku ministar je nastavio u Hotelu "Panonija" gdje je, u društvu kandidatkinje za gradonačelnicu, gospođe Kristine Ikić Baniček, odgovarao na zaista brojna pitanja velikog broja okupljenih branitelja grada Siska i okolice. U svom obraćanju braniteljima, ministar je istaknuo kako je sretan što je mogao posjetiti Sisak, "grad heroj, vrlo sličan mom Vukovaru." Također, ministar je istaknuo: "Mi smo krajem prošle godine donijeli Zakon i izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i tim Zakonom nijedno pravo hrvatskih branitelja nije ukinuto, a mnoga druga su dodijeljena. Ova Vlada, Vlada Zorana Milanovića, poštuje naše branitelje i njihova prava."

Današnjem skupu u Hotelu "Panonija" prisustvovali su i gospodin Darko Kralj, hrvatski branitelj i osvajač zlatne medalje u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, te gospodin Dejan Aćimović, redatelj dokumentarnog filma "Kralj" posvećenog Darku Kralju. Gospodin Aćimović je ovom prilikom svim okupljenim braniteljima obećao pokloniti DVD s filmom o Darku Kralju jer priča Darka Kralja, kako je rekao, "može pomoći mnogim braniteljima u suočavanju s posljedicama rata."


Pisane vijesti