Počinje izgradnja veteranskih centara u Daruvaru i Sinju

Veteranski centri izgradit će se i u Petrinji te Šibeniku, a njihovom uspostavom unaprijedit će se infrastruktura za pružanje psihosocijalne podrške s ciljem boljeg uključivanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u društvo

U sklopu provedbe EU projekta Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj u Ministarstvu hrvatskih branitelja 22. svibnja 2020. održani su inicijalni sastanci vezano uz početak radova za izgradnje veteranskih centara u Daruvaru i Sinju.

O predstojećim aktivnostima državna tajnica Nevenka Benić sa suradnicima razgovarala je s predstavnicima gradova te projektanata, izvođača, nadzora i tehničke pomoći za izgradnju veteranskih centara, koja će uskoro započeti na lokacijama u Daruvaru i Sinju.

Veteranski centri izgradit će se i u Petrinji te Šibeniku, a njihovom uspostavom, putem radova dogradnje, rekonstrukcije, obnove, prilagode i izgradnje te opremanja, unaprijedit će se infrastruktura za pružanje psihosocijalne podrške s ciljem boljeg uključivanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u društvo.

Ukupna alokacija iznosi oko 329 milijuna kuna, od čega je 85 % sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a dovršetak izgradnje veteranskih centara očekuje se do kraja 2021. godine.

Pisane vijesti