Čestitka ministra Medveda Kunama

Povodom 29. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade Kune ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku

Poštovani pripadnici 3. gardijske brigade Kune,

dragi prijatelji,


čestitam vam 29. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade.
 
Ljubav prema Domovini iskazali ste kada ste se hrabro odazvali zovu slobode. Vašim djelima hrvatskom narodu omogućili ste život u samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, čiji ste i danas temelj.

Vaša djelovanja od Posavine i Vukovara do zadarskog zaleđa s ciljem obrane od velikosrpskog agresora te sudjelovanje u svim vojnim operacijama ključnim za uspostavu suvereniteta svrstavaju vas među najelitnije brigade Hrvatske vojske.

U danima kada obilježavamo 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, prisjećamo se kako su Kune među prvima ušle u oslobođene Okučane.

Posebno se prisjećamo Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine. Odajemo poštovanje njima i članovima njihovih obitelji koji i danas osjećaju posljedice Domovinskog rata, dok u njihovim životima nedostaju najmiliji.

S nadom kako ćemo pronaći sve nestale pripadnike 3. gardijske brigade, u molitvama se sjećamo dana koje smo dijelili s njima.

Sva zvjerstva koja je agresor počinio nisu pokolebala vaša nastojanja u ostvarenju slobode. Vodila vas je snaga zajedništva i bili ste spremni na velika djela. U takvom zajedništvu djelujte i danas, kada Domovini dajete doprinos, s jednakom ljubavlju kao što ste to činili za vrijeme Domovinskog rata.


 
Tomo Medved
ministar


Pisane vijesti