Uručenje donacije Udruge „Peski-Art“ Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ Knin

Ova donacija donosi iz naše predivne Podravine ovdje u naš herojski grad Knin ljubav i zahvalu za sve ono što je Grad Knin prošao u vrijeme Domovinskog rata i odraz je svega onoga što grad Knin znači za hrvatski narod, hrvatski državu - ponos i pobjedu, istaknuo je ministar Medved

Udruga "Peski-Art Đurđevac" u utorak, 4.veljače 2020. predala je donaciju likovnih radova Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ u Kninu.

Uručenju donacije radova nastalih na sedmoj likovnoj radionici "Peski-Art 2019. Đurđevac" nazočio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, umirovljeni general Mladen Markač, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević, ravnateljica i djelatnici bolnice „Hrvatski ponos“, predsjednik Udruge „Peski-Art" Franjo Mihočka, predstavnici udruga iz Domovinskog rata te hrvatski branitelji.
 
Udruga Peski-Art tradicionalno svoje radove dodjeljuje zdravstvenim ustanovama

Ministar Medved je ovom prilikom istaknuo kako je donacija bolnici Hrvatski Ponos u Kninu je više nego simbolična. „Donosi iz naše predivne Podravine ovdje u naš herojski grad Knin ljubav i zahvalu za sve ono što je Grad Knin prošao u vrijeme Domovinskog rata i odraz je svega onoga što grad Knin znači za hrvatski narod, hrvatski državu - ponos i pobjedu.“

U svom obraćanju ministar je istaknuo kako Vlada Republike Hrvatske nastavlja s aktivnostima i mjerama koje će pridonijeti realizaciji programa koje bolnica provodi, uz punu potporu Grada Knina i Županije šibensko-kninske. Podsjetio je da su još 2017. godine, uoči obljetnice VRO Oluje, na sjednici Vlade u Kninu donesene konkretne odluke vezane za ustanovu: „Vlada RH zasigurno će pronaći načine kako podržati održivost i opstojnost ove ustanove.“.

„U narednom periodu omogućit ćemo ustanovi uspostavljanje sadržaja za rehabilitaciju za cijelo ovo područje i izvan županije, odnosno vezati taj segment u ovoj ustanovi sa izgradnjom veteranskih centara u Šibeniku i Sinju,“ rekao je ministar. 

Osvrnuvši se na program preventivnih sistematskih pregleda koji se provodi posljednje dvije godine, ministar je rekao kako je kninska bolnica u programu preventivnih sistematskih pregleda pokazala iznimne rezultate te pozivao ravnateljicu i sve djelatnike da podignu kapacitete na još veću razinu kako bi se stvorili uvjeti za pregled što više hrvatskih branitelja, i šire od područja Knina i Županije.

Ministar je naposljetku zahvalio svim prisutnima na suradnji i naglasio važnost prijateljskog odnosa: „Neka ovaj susret bude inspiracija svima nama da nastavimo dalje ulagati u uspostavu društva u kojem se prepoznaju ove vrijednosti.“

Pisane vijesti