Sklopljen Sporazum s Agronomskim fakultetom

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić potpisali su Sporazum s ciljem uspostavljanja i razvijanja međusobne suradnje usmjerene održivom i ruralnom razvoju te unapređenju kvalitete poljoprivredne proizvodnje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i dekan Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Grgić potpisali su Sporazum s ciljem uspostavljanja i razvijanja međusobne suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja i Agronomskog fakulteta usmjerene održivom i ruralnom razvoju te unapređenju kvalitete poljoprivredne proizvodnje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Potpisivanju Sporazuma nazočila je državna tajnica Nevenka Benić sa suradnicama i prodekan za nastavu Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Kisić.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo sklapanjem Sporazuma, čija je svrha podupiranje suradnje na programima, projektima i aktivnostima u području održivog i ruralnog razvoja te poljoprivredne proizvodnje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kroz povezivanje znanosti i prakse u svrhu postizanja što boljih rezultata.

Zajednička suradnja temeljem Sporazuma ostvarivat će se kroz organiziranje i provedbu stručnih predavanja i seminara s ciljem edukacije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te njihovo osposobljavanje za razumijevanje zadružnog modela poduzetništva i drugih poslovnih oblika povezivanja u poljoprivrednom djelovanju.

Također, Sporazumom je predviđeno pružanje savjetodavne i stručne pomoć u rješavanju aktualne problematike, zajednička istraživanja i suradnja u znanstveno-istraživačkim projektima, organiziranje promotivnih aktivnosti u cilju jačanja društvenog utjecaja zadružnog poslovanja, kao i konzultantske aktivnosti koje su od interesa za razvoj i unaprjeđenje kvalitete održivog i ruralnog razvoja te poljoprivredne proizvodnje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Pisane vijesti