Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Integrirani informacijski sustav Ministarstva hrvatskih branitelja“

Ukupna vrijednost projekta je 4.097.802,50 kuna, a ciljana skupina su djelatnici Ministarstva te hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić uručio je u četvrtak, 14. studenoga 2019., ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Integrirani informacijski sustav Ministarstva hrvatskih branitelja“.

Za razvoj digitalnih usluga, osim Ministarstvu hrvatskih branitelja, uručeno je još osam ugovora drugim tijelima državne uprave. Cilj je povećanje korištenja informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT-a) u komunikaciji između građana i javne uprave u svrhu ubrzavanja usluge građanima. 

Projekt „Integrirani informacijski sustav Ministarstva hrvatskih branitelja“, planiran je u okviru specifičnog cilja 2c1. Povećanje korištenja IKT–a u komunikaciji između građana i javne uprave putem uspostave IKT koordinacijske strukture i softverskih rješenja Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

Ukupna vrijednost projekta je 4.097.802,50 kuna, a ciljana skupina su djelatnici Ministarstva te hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji.

Projektom će se na jednom mjestu, u jednoj bazi, obuhvatiti sve informacije o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, kako bi one bile dostupnije i preglednije građanima i nadležnim tijelima državne uprave.
Tako će se omogućiti brži protok informacija između Ministarstva, tijela državne uprave i građana te osigurati podnošenje zahtjeva kroz sustav e-Građani, a samim time i kvalitetnija usluga.

 
Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije





Pisane vijesti