Natječaj

Cilj podizanja spomen-obilježja je na primjeren, dostojanstven, čitak i jedinstven način odati pijetet žrtvama Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. 

CILJ NATJEČAJA:

Cilj podizanja spomen-obilježja je na primjeren, dostojanstven, čitak i jedinstven način odati pijetet žrtvama Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Spomen-obilježje podiže se na mjestu istražene masovne i pojedinačne grobnice.
Svrha i konačni cilj jest podizanje spomen-obilježja koje bi svojom pojavnošću kao svojevrsni podsjetnik omogućilo očuvanje sjećanja na stradale žrtve i otelo ih vremenu zaborava.

Predviđa se brža godišnja dinamika provedbe podizanja spomen-obilježja na različitim lokacijama diljem Hrvatske. Procjenjuje se da u Republici Hrvatskoj postoji veliki broj lokaliteta masovnih i pojedinačnih grobišta žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Autoru odabranog rješenja pripada nagrada za prvo mjesto u obliku pisanog priznanja te autorska naknada za reprodukciju za svako ponovno izvođenje spomen-obilježja.
 
PREDMET NATJEČAJA:

Dobivanje idejnog likovnog rješenja spomen-obilježja koji će se postavljati, sukladno dinamici koju odredi Naručitelj, na mjestima istraženih masovnih i pojedinačnih grobnica žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, s troškovnikom za realizaciju.

Rok za predaju natječajnih radova: 22. studenoga 2019. godine do 14 sati. 


Dodatnu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na ovoj poveznici


ODLUKA O ODABIRU u postupku provedbe javnog natječaja za dobivanje idejnog likovnog rješenja spomen-obilježja za žrtve iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja dostupna je na poveznici
 

Pisane vijesti