Čestitka ministra hrvatskih branitelja

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“

Svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, obiteljima poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i izvan nje čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu VRO „Oluja“. Operacije koja je označila trajan mir i slobodu našoj Domovini, koja je postala dio hrvatskog identiteta, zaglavni kamen i simbol suvremene hrvatske države.

Kao nikada prije u tisućljetnoj povijesti, u VRO „Oluja“ došla je do izražaja sva snaga, svo jedinstvo i sav karakter hrvatskog bića. Teško je naći zemlju koja se tako sjajno branila. Nije se branila sama. Branili su je hrvatski branitelji, imenom i prezimenom, vjerom i srcem. Hrvatskim srcem koje se ne može mjeriti ni sa čim, koje nas je vodilo i stvorilo pobjednike koje neprijatelj vođen mržnjom nije mogao pobijediti.

Ovih dana slijevaju se u povijesnu prijestolnicu hrvatski branitelji iz svih krajeva Hrvatske i šire, okupljaju se u gradovima diljem Hrvatske, međusobno zauvijek vezani snažnim i iskrenim domoljubljem. Okupljaju se kako bi slavili, kako bi ponovo osjetili ponos koji ih je prožimao tog 5. kolovoza 1995. godine. Ponos zbog izvojevane slobode, zbog veličanstvene pobjede i načina na koji je ostvarena, zbog svoje neovisne i suverene države koju smo stvorili i očuvali.

Posebno se danas prisjećamo 241 hrvatskog branitelja koji je u pripremi i provođenju VRO Oluja izgubio život, kao i svakog hrvatskog branitelja koji je tijekom Domovinskog rata svoj život ugradio u temelje hrvatske države. Današnji dan posvećen je njima.

Neka nam zajedništvo kakvo smo imali u Domovinskom ratu bude uporište i izvor snage u daljnjem radu za još puno dobrih djela za razvoj naše Domovine.
Ministar hrvatskih branitelja 
Tomo Medved


Pisane vijesti