Terenska istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije

Od 29. svibnja do 14. lipnja 2019. godine, provedeni su terenski izvidi i istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije.

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, u organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u razdoblju od 29. svibnja do 14. lipnja 2019. godine, provedeni su terenski izvidi i istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Izvidi i istraživanja provedeni su na 23 lokacije na području općina Nuštar, Tovarnik, Stari Jankovci, Bogdanovci, Trpinja, Negoslavci te na području grada Vukovara, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata.

Na lokaciji u mjestu Sotin pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe koji su prevezeni za Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na daljnju obradu, dok na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja.

Podsjetimo, Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.902 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava – njih 531 čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Pisane vijesti