Jača suradnja između podravke i braniteljskih zadruga i OPG-ova

Ove se godine očekuje ugovaranje trostruko veće količine nego u 2018. godini kada je ugovoreno ukupno 535 tona voća i povrća i 5.000 tona žitarica

U 2019. godini nastavila se suradnja Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke koja zadrugama i OPG-ovima hrvatskih branitelja omogućuje sigurno tržište za plasman proizvoda te redovito plaćanje otkupljenih proizvoda.

Od početka godine, održane su 22 prezentacije ovog projekta diljem Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Predstavnici projekta prezentacije na kojima je dosad sudjelovalo oko dvije tisuće branitelja održali su u Vukovaru, Osijeku, Orašju, Požegi, Brodu, Bjelovaru, Virovitici, Čakovcu, Varaždinu, Krapini, Ogulinu, Gospiću, Velikoj Gorici, Zadru, Šibeniku, Mostaru, Kaštelu, Vitezu te Koprivnici. Cilj prezentacija je što veći odaziv zadruga hrvatskih branitelja, a prezentacije će se održavati i u drugim gradovima do travnja, do kada se ugovori sklapaju. Do sada je potpisano ugovora za preko 3.000 tona žitarica i 1.700 tona voća i povrća, dogovorene su nove sadnje, a ove se godine očekuje ugovaranje trostruko veće količine nego u 2018. godini kada je ugovoreno ukupno 535 tona voća i povrća i 5.000 tona žitarica.

Osim otkupa proizvoda, Podravka proizvođačima pruža i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe. Pomoć hrvatskih braniteljima podrazumijeva edukaciju, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda. 

Partnerska suradnja hrvatskih branitelja i vodeće domaće prehrambene kompanije te Ministarstva hrvatskih branitelja kao posrednika u Sporazumu o suradnji u otkupu poljoprivrednih proizvoda zadruga hrvatskih branitelja započela je njegovim potpisivanjem u rujnu 2017. godine i primjer je pozitivne suradnje kojom Podravka ostvaruje svoj strateški cilj povećanja udjela domaće sirovine u proizvodima, a Ministarstvo hrvatskih branitelja svoj primarni cilj – skrb o hrvatskim braniteljima.

Pisane vijesti