Nastavlja se obilježavanje 26. obljetnice VRO "Maslenica"

Obilježavanje 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93.“ nastavljeno je i u utorak 22. siječnja 2019. godine u Zadarskoj županiji

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima, ali i svima onima koji su sudjelovali u toj oslobodilačkoj operaciji.

Vijenci su položeni ispred spomen-obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade u Kašiću, ispred spomen-obilježja u susjednom Islamu Latinskom, kod spomen-ploče pripadnicima Hrvatske ratne mornarice u Posedarju te podno spomen-obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO „Maslenica“ na Masleničkom mostu.

U ime Republike Hrvatske zajednički vijenac položili su izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane te načelnika glavnog stožera Oružanih snaga general Mladen Fuzul te državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja gospodin Ivan Vukić, a vijence su položili i predstavnici regionalne i lokalne vlasti te postrojbi i udruga iz Domovinskog rata.

Državni tajnik Ivan Vukić pozvao je sve hrvatske branitelje i njihove obitelji da se odazovu programu obilježavanja VRO „Maslenica“ kako bi na taj način zajedno odali počast svima onima koji su zaslužni da danas imamo neovisnu i demokratsku Hrvatsku.

U crkvi u Jasenicama slavljena je Sveta misa za poginule i nestale hrvatske branitelje, a predvodio ju je vojni kapelan don Ivo Topalović.

Pisane vijesti