Analiziran rad područnih jedinica Ministarstva

Projekt ustrojavanja područnih jedinica pokazao opravdanim i izuzetno uspješnim, o čemu svjedoče i reakcije hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata na terenu

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i njegovi najbliži suradnici održali su u sjedištu Ministarstva, u petak 18. siječnja 2019. godine, redoviti sastanak s voditeljima područnih jedinica Ministarstva.

Predstavljene su i analizirane aktivnosti područnih jedinica poduzete tijekom 2018. godine vezane uz primjenu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, ali i promociju njihova rada i vidljivosti na županijskoj i lokalnoj razini. Naime, nakon što su novim Zakonom jasno propisane aktivnosti koje područne jedinice provode, tijekom 2018. godine radilo se intenzivno na njihovom osnaživanju, dostupnosti, učinkovitosti i prepoznatljivosti. Poseban naglasak stavljen na redovitu suradnju s udrugama iz Domovinskog rata te nadležnim institucijama na lokalnoj i županijskoj razini radi pružanja potpore hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u ostvarivanju statusnih i drugih prava.

Voditelji područnih jedinica razgovarali su s ministrom, državnom tajnicom, pomoćnicima i strukovno nadležnim načelnicima sektora o izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom radu te dobili smjernice za rad u narednom razdoblju.

Ministar je poručio je kako se očekuje njihovo aktivno sudjelovanje u donošenju provedbenih propisa. Naglasio je kako se projekt ustrojavanja područnih jedinica pokazao opravdanim i izuzetno uspješnim, o čemu svjedoče i reakcije hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata na terenu kojima je sada daleko pristupačnija pomoć pri ostvarivanju njihovih prava i rješavanju različitih problema na lokalnoj razini.

Pisane vijesti