Ekshumacija posmrtnih ostataka u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Provedenim aktivnostima terenskih izvida i probnih iskapanja/ekshumacije obuhvaćeno je ukupno šest mikrolokacija na području mjesta Bogdanovci, Ilača, Novi Jankovci i Stari Jankovci te Grada Vukovara

U organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja provedene su opsežne aktivnosti terenskih istraživanja na području Vukovarsko – srijemske županije od 6. do 30. studenog 2018. godine.

Provedenim aktivnostima terenskih izvida i probnih iskapanja/ekshumacije obuhvaćeno je ukupno šest mikrolokacija na području mjesta Bogdanovci, Ilača, Novi Jankovci i Stari Jankovci te Grada Vukovara.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, 29. studenog 2018. godine, u organizaciji Uprave za zatočene i nestale, iz jedne prikrivene grobnice ekshumirani su posmrtni ostaci jedne osobe iz razdoblja Domovinskog rata dok na preostalih pet mikro-lokacija nisu pronađeni posmrtni ostaci.

Za potrebe identifikacije metodom analize DNA izuzeti su uzorci te su potom posmrtni ostaci prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu do identifikacije i sahrane sukladno željama obitelji.

Pisane vijesti