OBAVIJEST: Vlak Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Nužno je naglasiti da je vlak u potpunosti popunjen, da su karte uručene sukladno zaprimljenim prijavama te da nema mogućnosti zaprimanja novih prijava, 

Tijekom proteklih nekoliko dana putem društvenih mreža i medijskih portala šire se vijesti o organiziranom željezničkom prijevozu prema Vukovaru na Dan sjećanja koje su rezultirale pomutnjom među hrvatskim braniteljima i u široj javnosti te velikim brojem poziva prema Ministarstvu hrvatskih branitelja radi prijava za karte. S ciljem točnog informiranja javnosti dužni smo ponoviti ono o čemu smo već putem naše internetske stranice pravovremeno obavijestili javnost.

Činjenica jest da je Ministarstvo hrvatskih branitelja 2018. godine organiziralo Vlak Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., kapaciteta 14 vagona s ukupno 840 sjedećih mjesta, koji će prevesti hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji od Splita preko Zagreba do Vukovara kako bi sudjelovali, 18. studenoga, na obilježavanju Dana sjećanja. Prijave su zaprimale područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja koje se nalaze na predmetnom prometnom pravcu, a koje su o organizaciji vlaka izvijestile lokalne udruge iz Domovinskog rata.
 
Međutim, nužno je naglasiti da je vlak u potpunosti popunjen, da su karte uručene sukladno zaprimljenim prijavama te da nema mogućnosti zaprimanja novih prijava, o čemu je već, kako smo naveli, 13. studenoga 2018. godine objavljena informacija na službenoj stranici Ministarstva.

Foto: Ilustracija

Pisane vijesti