Međuresorni sastanak po pitanju nestalih osoba

Održan sastanak Radne skupine za prikupljanje saznanja o nestalim osobama i neregistriranim grobnim mjestima radi prikupljanja dodatnih saznanja o nestalim osobama i neregistriranim grobnim mjestima

Na poziv čelnika Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja gospodina Stjepana Sučića, u ponedjeljak 29.10.2018. godine u sjedištu Ministarstva hrvatskih branitelja održan je sastanak Radne skupine za prikupljanje saznanja o nestalim osobama i neregistriranim grobnim mjestima.

Na sastanku su, uz djelatnike Uprave za zatočene i nestale, sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i sigurnosno-obavještajnih službi.

Sastanak je održan sa svrhom da se putem međuresorne suradnje, kao najznačajnijega mehanizma u procesu prikupljanja podataka o nestalim osobama i neregistriranim mjestima pojedinačnih i masovnih grobnica, prikupe dodatna saznanja o žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku iz 1991./1992. godine.

Usprkos svim naporima, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja danas još uvijek traga za 1.922 svoja nestala državljana/građana, od kojih su 1.132 žrtve iz razdoblja 1991./1992. godine.

Foto: Ilustracija

Pisane vijesti