Zahvala izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije hrvatskim braniteljima

"Mi smo u Rusiji igrali za sebe, igrali smo za svoje obitelji, igrali smo za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje jer da nije bilo njih ne bi bilo naše šahovnice."

Na veličanstvenom dočeku koji je hrvatski narod pripremio svojim nogometnim reprezentativcima u Zagrebu 16. srpnja 2018. godine , nakon osvajanja svjetskog srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije održao je emotivni govor u kojem je posebno istaknuo hrvatske branitelje:

„Nemam riječi zahvalnosti za ovo. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, igrali smo za svoje obitelji, igrali smo za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje jer da nije bilo njih ne bi bilo naše šahovnice.
 
Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Ali vi ste prepoznali da smo mi dali sve od sebe, da su dečki dali sve od sebe. Ovi dečki su s ponosom nosili ovaj dres i dali sve od sebe. A vi ste bili najbolji navijači na svijetu i hvala vam lijepo na ovakvom dočeku, na ovakvoj predstavi koju ste nam pokazali. Jer  mi smo dali sve od sebe, ali i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih Hrvatska!“

Ministarstvo hrvatskih branitelja čestita Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i njenom izborniku Zlatku Daliću na povijesnom uspjehu za hrvatski nogomet, hrvatski sport i hrvatsku državu.

Pisane vijesti